Ce fel de meniu am putea alcatui cu ajutorul produselor romanesti
Mini-ghidul lui David Contant pentru aspirantii la stelutele Michelin (IV)
"Acest
pamant bogat si binecuvantat produce tot ceea ce trebuie pentru a face
din bucataria romaneasca una recunoscuta si de ce nu chiar renumita.
Dar, pentru ca asta sa se intample si in farfuriile voastre, in
restaurante, trebuie sa mai asteptam…"
de David Contant
articolul complet la:
www.restograf.ro/ce-fel-de-meniu-am-putea-alcatui-cu-ajutorul-produselor-romanesti/
-----------------------------------------------------------
Cocos de Contesti a la Cuvée Charlotte
"Va
mai aduceti aminte diminetile de la curtea bunicilor? La rasarit de
soare venea si ceasul desteptator, cu precizie, cocosul ce anunta zorii
zilei, bucurandu-se apoi de razele soarelui alaturi de suratele sale. Si
inainte ca bunicii sa alerge dupa voi pentru a va aduce in casa, seara,
la apus, cocosul isi facea datoria si aduna gainile pe inserat. Cu
frumosul lui penaj domina curtea si este gardianul timpului. Asa se
intampla si astazi in sat."
de David Contant
articolul complet la:
-----------------------------------------------------------------------
Poate fi un restaurant “haute cuisine” profitabil in Bucuresti?
"Trebuie
sa le mai spunem de asemenea acestor patroni sa isi trateze personalul
cu mai mult respect si sa nu plateasca salarii de mizerie. Inteleg de ce
vor chelnerii 10% bacsis, dar atunci cand e vorba de o nota de 6 Ron,
pentru o cafea, sau de un meniu de 19 Ron. Nu mai faceti insa scandal
atunci cand clientii nu lasa 10% la o nota de 1,000 de Euro. Nu clientul
trebuie sa il plateasca pe chelner. Bacsisul trebuie lasat la
aprecierea celui dintai. Insa salariile de 700 Ron ale chelnerilor
explica aceasta situatie. Cred sincer ca daca patronii ar calcula
preturile meniurilor incluzand 10% pentru plata servirii, clientii ar
percepe favorabil aceasta schimbare si poate am avea parte si de
chelneri mai amabili si mai surazatori."
de David Contant
articolul complet la:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Somonul afumat
Haideti sa
mergem in Romania, aproape de Bucuresti, doar la o distanta de 40 de
kilometri. Frumusetea iernii, stralucirea zapezii ma poarta ca intr-o
poveste ca din copilarie. Este o atmosfera de basm. Haideti pe urmele
naturii! Putem sa descoperim dansul fulgilor de nea, aer curat de munte,
razelele soarelui topesc usor tuturii formati la stresinea caselor.
Privelistea te lasa cu rasuflarea taiata…
articolul complet la:
http://www.restograf.ro/somonul-afumat-de-catre-david-contant/
------------------------------------------------------------------------------------------
“Pommes d’Amour” (prezentare)
Servirea mesei nu este altceva
decat o combinatie intre gastronomia agreabila si o dieta bine studiata,
o noua constientizare a calitatii vietii fiecaruia dintre noi si a
mediului inconjurator. Toate acestea sunt un motiv in plus pentru
consumatori sa se orienteze catre produsele biologice. Produsele
naturale nu sunt numai o garantie a sanatatii. Acestea
fac minuni pe mesele noastre si ne permit sa realizam retete culinare
inovatoare, facandu-ne constienti de importanta unei alimentatii
sanatoase.
articolul complet la:
--------------------------------------------------------------------------
Concursul Metro Chef 2012
Competita Metro Chef a debutat la RomExpo, 9 si 10 martie, in Bucuresti.
Tema competitiei este Cutia Magica, este un subiect pe care il apreciez
foarte mult. Nu ai cum sa cunosti inainte ceea ce se va intampla si nu
poti sa te antrenezi. Fiecare candidat pleaca de la aceeasi linie de
pornire. Ai nevoie de foarte multa originalitate, creativitate si
inspiratie.
articolul complet la:
------------------------------------------------------------------
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu