Cronica culinara


Ce fel de meniu am putea alcatui cu ajutorul produselor romanesti
  
Mini-ghidul lui David Contant pentru aspirantii la stelutele Michelin (IV)


"Acest pamant bogat si binecuvantat produce tot ceea ce trebuie pentru a face din bucataria romaneasca una recunoscuta si de ce nu chiar renumita. Dar, pentru ca asta sa se intample si in farfuriile voastre, in restaurante, trebuie sa mai asteptam…"

de David Contant

articolul complet la:

www.restograf.ro/ce-fel-de-meniu-am-putea-alcatui-cu-ajutorul-produselor-romanesti/

-----------------------------------------------------------
  
Cocos de Contesti a la Cuvée Charlotte
"Va mai aduceti aminte diminetile de la curtea bunicilor? La rasarit de soare venea si ceasul desteptator, cu precizie, cocosul ce anunta zorii zilei, bucurandu-se apoi de razele soarelui alaturi de suratele sale. Si inainte ca bunicii sa alerge dupa voi pentru a va aduce in casa, seara, la apus, cocosul isi facea datoria si aduna gainile pe inserat. Cu frumosul lui penaj domina curtea si este gardianul timpului. Asa se intampla si astazi in sat."   
de David Contant 

articolul complet la: 

http://www.restograf.ro/cocos-de-contesti-a-la-cuvee-charlotte/

-----------------------------------------------------------------------

 

Poate fi un restaurant “haute cuisine” profitabil in Bucuresti?

 


"Trebuie sa le mai spunem de asemenea acestor patroni sa isi trateze personalul cu mai mult respect si sa nu plateasca salarii de mizerie. Inteleg de ce vor chelnerii 10% bacsis, dar atunci cand e vorba de o nota de 6 Ron, pentru o cafea, sau de un meniu de 19 Ron. Nu mai faceti insa scandal atunci cand clientii nu lasa 10% la o nota de 1,000 de Euro. Nu clientul trebuie sa il plateasca pe chelner. Bacsisul trebuie lasat la aprecierea celui dintai. Insa salariile de 700 Ron ale chelnerilor explica aceasta situatie. Cred sincer ca daca patronii ar calcula preturile meniurilor incluzand 10% pentru plata servirii, clientii ar percepe favorabil aceasta schimbare si poate am avea parte si de chelneri mai amabili si mai surazatori."
de David Contant 
articolul complet la:

http://www.restograf.ro/poate-fi-un-restaurant-haute-cuisine-profitabil-in-bucuresti/

-----------------------------------------------------------------------------------------

Somonul afumat

 

Haideti sa mergem in Romania, aproape de Bucuresti, doar la o distanta de 40 de kilometri. Frumusetea iernii, stralucirea zapezii ma poarta ca intr-o poveste ca din copilarie. Este o atmosfera de basm. Haideti pe urmele naturii! Putem sa descoperim dansul fulgilor de nea, aer curat de munte, razelele soarelui topesc usor tuturii formati la stresinea caselor. Privelistea te lasa cu rasuflarea taiata…

 

articolul complet la: 

http://www.restograf.ro/somonul-afumat-de-catre-david-contant/

------------------------------------------------------------------------------------------


“Pommes d’Amour” (prezentare)

 

Servirea mesei nu este altceva decat o combinatie intre gastronomia agreabila si o dieta bine studiata, o noua constientizare a calitatii vietii fiecaruia dintre noi si a mediului inconjurator. Toate acestea sunt un motiv in plus pentru consumatori sa se orienteze catre produsele biologice. Produsele naturale nu sunt numai o garantie a sanatatii. Acestea fac minuni pe mesele noastre si ne permit sa realizam retete culinare inovatoare, facandu-ne constienti de importanta unei alimentatii sanatoase.

 

articolul complet la:

http://www.restograf.ro/pommes-d%E2%80%99amour-prezentare/

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Concursul Metro Chef 2012

 

Competita Metro Chef  a debutat la RomExpo, 9 si 10 martie, in Bucuresti.

Tema competitiei este Cutia Magica, este un subiect pe care il apreciez foarte mult. Nu ai cum sa cunosti inainte ceea ce se va intampla si nu poti sa te antrenezi. Fiecare candidat pleaca de la aceeasi linie de pornire. Ai nevoie de foarte multa originalitate, creativitate si inspiratie.

 

 articolul complet la:

 http://www.restograf.ro/concursul-metro-chef-2012/

------------------------------------------------------------------


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu