Premii si certificari

Reprezentant al regiunii Saome et Loire, la concursul national "Cel mai bun ucenic bucatar al Frantei", ca urmare a castigarii etapei regionale, in anul 1985.


-----------------------------------------------------------------------


                                               
Concursul „Bucătarul de aur”, primul de acest fel dedicat integral reaşezării bucătăriei româneşti într-un context modern, l-a desemnat drept câştigător pe David Contant, actualul „chef” de la Crowne Plaza, ajuns în România odată cu lansarea primei „versiuni” a restaurantului Heritage. (…)
„Bucătarul de aur”, un concurs care promite să devină un reper anual, şi-a propus să facă „pasul cel mare”: să declanşeze transformarea bucătăriei româneşti într-o cultură gastronomică europeană. Au fost chemaţi toţi cei care au considerat că au ceva de spus în acest sens. S-au înscris 14 bucătari, s-au prezentat la prima etapă doar nouă, dintre aceştia fiind selectaţi, în funcţie de meniurile propuse şi preparate, doar şase: Henrik Sebok (Howard Johnson Grand Plaza Hotel), Ion Toma (Intercontinental), Marilena Pîrvu (Grand Hotel Continental), Kovacs Attila Gellert (Festival 39), Nicolae Lică (JW Marriott Bucharest Grand Hotel) şi David Contant (Hotel Crowne Plaza). În final, a venit rândul concursului, unde cuvântul hotărâtor l-a avut un juriu de profesionişti: Wynand Vogel - (preşedintele juriului, cu 40 de ani de experienţă în gastronomie şi „antrenor al echipelor naţionale” de bucătari ale României), Martin White (Regent Casino, cel care a condus timp de zece ani bucătăria de la Hilton Athenée Palace), Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciaţi somelieri români, Cornelia Ghişoi (Maestru în Arta Culinară şi Lady Chef al României, confirmată de World Association of Cook Societies) şi Maria Ghinghină (instructor THRCG şi Maestru în Arta Culinară).
  Membru al juriului Golden Chef 




--------------------------------------------------

Membru al juriului, Concursul Metro Chef.
 De aceasta data vreau sa impartasesc cu voi una din etapele prin care trece profesia de chef in Romania. Sunt bucuros sa remarc interesul sporit al mass-mediei, TV, presa, prin emisiuni prin Master Chef, Horia Virlan Academy etc.

Competita Metro Chef a debutat la RomExpo, 9 si 10 martie, in Bucuresti. Dupa un tur al tarii se va incheia tot la Bucuresti, pentru desfasurarea semifinalei si finalei, in toamna acestui an.

Tema competitiei este Cutia Magica, este un subiect pe care il apreciez foarte mult. Nu ai cum sa cunosti inainte ceea ce se va intampla si nu poti sa te antrenezi. Fiecare candidat pleaca de la aceeasi linie de pornire. Ai nevoie de foarte multa originalitate, creativitate si inspiratie. Ai doar 10 minute sa pregatesti menu, considerand timpi de pregatire, echipamentele pe care le ai la dispozitie – o atenta analiza prealabila. Munca noastra presupune o forta rapida de actiune, planificare si organizare. Totul trebuie sa mearga cu precizia unui ceas elvetian. Competita se termina in doua ore si nici un minut in plus. Altfel toata munca poate fi pierduta.

Puteti citi articolul complet, aici:

--------------------------------------------------------------------------

Membru in juriul Competitiei culinare Master of Flame, 2012 



-----------------------------------------------------------------------------



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu