miercuri, 16 ianuarie 2013

Dulce de Mar


Urmatorul pas al proiectului 100% romanesc (100%.ro), initiat de chef cuisinier David Contant, va fi interactiunea in mod direct cu profesionistii din domeniul gastronomiei romanesti, dar si cu publicul larg in acelasi timp. Vom face asta, adresandu-ne tuturor celor ce ne urmaresc, tuturor celor care gatesc profesional, din pasiune, sau amandoua.
Invitatia noastra pentru voi, este aceea de a impartasi cu restul lumii, o interpretare a marului ca desert, care sa aiba ca element principal, un soi de mar romanesc. El va fi superstarul. Marul din piata sau din gradina. Nu trebuie sa fie nici simetric nici urias, ci doar gustos... sau cel putin sa arate gustos, pentru ca, din pacate nu il putem gusta online. Am facut o cerere emotionanta catre Facebook, pentru o tehnologie care sa ne permita asta, dar nu s-au lasat induplecati... ;-) In mod sigur din invidie pentru merele noastre!
Asa ca, puteti sa ne trimiteti o fotografie cu creatia voastra, pe pagina noastra de facebook si sa ne povestiti pe scurt actul creator, pentru a sti la ce ne uitam.
Puteti sa ne trimiteti deserturi intre  20 Ianuarie – 15 februarie 2013;

Pentru imprimarea pe hartie, imaginile trebuie sa aiba o rezolutie minima de 300 dpi;

Trimiterea imaginilor si textelor, implica acordul autorului pentru publicarea acestora de catre noi, bineinteles, mentionand autorul.

Pentru placerea noastra si a tuturor celor implicati, chiar si ca privitori ai prezentarii vizuale, va rugam ca imaginea sa fie cat mai clara si mai delicioasa.

Acesta este un eveniment educativ, cultural si nu o competitie. Este felul nostru de a promova impreuna piata si micii producatori locali, dar, mai ales, este o metoda de comunicare. Daca poetii se razboiesc si se gratuleaza in versuri, pasionatii de bucatarie si de produse naturale, se exprima in delicii culinare. 

Produsele naturale adevarate si... ieftine, dar si micii producatori locali, sunt intotdeauna lasati la margine. De aceasta data, marul romanesc adevarat, va fi in mijlocul mesei!

Nu va exista un juriu si nici un castigator. Modalitatea de exprimare a aprecierii, va fi traditionalul “Like”, iar cele mai apreciate deserturi cu mere, se vor bucura de aprecierea echipei noastre.
Nu suntem deloc timizi, asa ca, sa nu va ganditi ca va vom aprecia in secret.  Ne mandrim cu merele si bucatarii nostri! 

De aceea, autorii celor mai apreciate deserturi, isi vor regasi numele si creatiile mentionate in articole ce vor aparea in publicatii culinare. Cele mai aratoase si apreciate creatii vor fi admirate in diverse piete de legume, langa merele proaspete si naturale de pe taraba. Pe cei dispusi sa ne ajute sa organizam astfel de expozitii in spatii publice in afara Bucurestiului, ii rugam sa ne contacteze. 

David Contant, initiatorul acestei actiuni, ar fi incantat sa aiba o discutie, la o cafea, cu autorii celor mai apreciate deserturi.
Va rugam sa ne trimiteti imaginile deserturilor, insotite de o scurta reteta, prin mesaj privat, pe pagina Gusturi Naturale (facebook.com/gusturinaturale). Deasemenea, va asteptam pe aceeasi pagina, pentru nelamuriri, sugestii, sau daca vreti doar sa ne dati buna dimineata.
Speram ca veti participa la aceasta interpretare a marului romanesc in bucatarie, cu aceeasi placere cu care gatiti!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu