joi, 20 decembrie 2012

Bucatarul de Aur

A patra editie a compeitiei Bucatarul de Aur, si-a desemnat castigatorul, marti, 18 decembrie, in persoana lui Lazar Cristian, care a beneficiat de sprijinul lui Iulian Chivu, ambii, de la Grand Hotel Continental.
Concursul culinar este deja o traditie anuala, si este organizat de Federatia Bucatarilor din Romania, sub coordonarea presedintei acesteia, doamna Gabriela Berechet. Finala competitiei a avut loc in incinta Ramada Bucharest Parc, in cadrul unei Seri de Gala, la care au luat parte mai mult de 70 de invitati, ce au fost rasfatati cu preparatele concurentilor.

Ceilalti concurentii editiei 2012, au fost: Bran Arpad de la Buffalo Steak House - locul 4 Dobre Alexandru de la Casa Doina - locul 3, si Ivan Florin Marian de la Casa Mediterană- locul 2. Lor, li s-au alaturat in buctarie, reprezentanţii gazdelor, bucătarii de la Casa Doina “La Parc”, echipa naţionala olimpică de juniori a Romaniei, sub conducerea lui Dragoş Bercea şi câştigătorul ediţiei 2011 a concursului Bucătarul de Aur al Bucureştiului, Eugen Grosu. Toti au prezentat preparate din bucataria romaneasca, fiecare, in interpretarea moderna proprie.

Arta culinara nu a fost singura forma de arta de care s-au bucurat invitaii, ci si de muzica si dans.
David Contant, castigatorul primei editii, din 2009 a concursului, a prezentat expozitia itineranta de fotografie culinara, ce face parte din proiectul 100% romanesc, lansat de curand, ca omagiu adus taranului roman.

Alaturi de meniurile Galei lucrarile de fotografie culinara, au facut obiectul unei licitaii, in beneficiul copiilor de la Asociatia Sfantul Stelian.

Juriul a fost format din profesionisti consacrati in domeniul gastronomiei internationale: Wynand Vogel, Henrik Sebok, Cornelia Ghişoi, David Contant, Maria Popa şi Ion Toma, bucatar consultant Unilever Food Solutions.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu