Mai este foarte putin
timp pana la o noua editie a competitiei Bucatarul de Aur. Este un eveniment
anual, care a intrat deja in calendarul profesionistilor din domeniul
ospitalitatii romanesti, ca un moment de referinta, inaintea sarbatorilor de
iarna.
Bucatarul de Aur se
bucura de interesul unei categorii avizate si cauta sa promoveze valoarea
autentica a chef-ilor, dar in acelasi timp, sa descopere noi talente in
domeniul gastronomiei. Comparatia cu competiile culinare TV, ar putea fi
facuta, numai pentru a realiza o asociere cu o competitie culinara, pentru cei
din afara domeniului. In realitate, jurizarea nu se face in cadrul unor
scenarii si cu replici dramatice, menite sa starneasca reactii emotionale, ci
dupa criterii profesionale, intr-un cadru profesional. Aici nu se cunoaste
castigatorul de la inceputul competitiei.
Acesta este primul
concurs de acest gen din tara noastra, prima editie desfasurandu-se in anul
2009. Iata componenta juriului, cu apartenenta la diverse institutii si
certificarile membrilor sai din acea perioada, asa cum era comunicat pe blog-ul
competitiei: Wynand
Vogel - (preşedintele juriului, cu 40 de ani de experienţă în gastronomie şi
„antrenor al echipelor naţionale” de bucătari ale României), Martin White
(Regent Casino, cel care a condus timp de zece ani bucătăria de la Hilton
Athenée Palace), Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciaţi somelieri
români, Cornelia Ghişoi (Maestru în Arta Culinară şi Lady Chef al României,
confirmată de World Association of Cook Societies) şi Maria Ghinghină
(instructor THRCG şi Maestru în Arta Culinară).
Nici concurentii nu erau anonimi, ci
profesionisti consacrati in lumea gastronomica romaneasca. Iata-i pe finalistii
concursului, asa cum apareau ei, deasemenea cu asocierile profesionale de la
acea vreme: Henrik Sebok (Howard Johnson
Grand Plaza Hotel), Ion Toma (Intercontinental), Marilena Pîrvu (Grand Hotel
Continental), Kovacs Attila Gellert (Festival 39), Nicolae Lică (JW Marriott
Bucharest Grand Hotel) şi David Contant (Hotel Crowne Plaza).
Dintre acestia, chef-ul francez, David Contant
a fost desemnat Bucatarul de Aur 2009. El a ramas in familia Bucatarul de Aur,
fiind mai tarziu desemnat in juriul competitiei, si inmanand trofeul
castigatorilor urmatoarelor editii, Orlando Zaharia, in 2010 si Eugen Grosu, in
2011.
Revenim la intrebarea de inceput, pentru ca,
pentru cei care cunosc valoarea acestui concurs, deznodamantul ei este un interes
crescand in perioada de iarna. Deci, cine ii va calca pe urme lui David
Contant, in 2012?
Va invitam sa urmariti alaturi de noi,
Bucatarul de Aur in 2012. Semifinala competitiei se va desfasura pe 4
decembrie, iar finala si festivitatea de premiere, pe data de 18 decembrie.
Mihai Soare
Mihai Soare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu