marți, 27 noiembrie 2012

Cine va fi Bucatarul de Aur, in 2012?

 
Mai este foarte putin timp pana la o noua editie a competitiei Bucatarul de Aur. Este un eveniment anual, care a intrat deja in calendarul profesionistilor din domeniul ospitalitatii romanesti, ca un moment de referinta, inaintea sarbatorilor de iarna.
Bucatarul de Aur se bucura de interesul unei categorii avizate si cauta sa promoveze valoarea autentica a chef-ilor, dar in acelasi timp, sa descopere noi talente in domeniul gastronomiei. Comparatia cu competiile culinare TV, ar putea fi facuta, numai pentru a realiza o asociere cu o competitie culinara, pentru cei din afara domeniului. In realitate, jurizarea nu se face in cadrul unor scenarii si cu replici dramatice, menite sa starneasca reactii emotionale, ci dupa criterii profesionale, intr-un cadru profesional. Aici nu se cunoaste castigatorul de la inceputul competitiei.  
Acesta este primul concurs de acest gen din tara noastra, prima editie desfasurandu-se in anul 2009. Iata componenta juriului, cu apartenenta la diverse institutii si certificarile membrilor sai din acea perioada, asa cum era comunicat pe blog-ul competitiei: Wynand Vogel - (preşedintele juriului, cu 40 de ani de experienţă în gastronomie şi „an­trenor al echipelor naţionale” de bu­cătari ale României), Martin White (Regent Casino, cel care a condus timp de zece ani bucătăria de la Hil­ton Athenée Palace), Sergiu Ne­de­lea, unul dintre cei mai apreciaţi somelieri români, Cornelia Ghişoi (Ma­estru în Arta Culinară şi Lady Chef al României, confirmată de World Association of Cook Societies) şi Ma­ria Ghinghină (instructor THRCG şi Maestru în Arta Culinară).
Nici concurentii nu erau anonimi, ci profesionisti consacrati in lumea gastronomica romaneasca. Iata-i pe finalistii concursului, asa cum apareau ei, deasemenea cu asocierile profesionale de la acea vreme: Henrik Sebok (Howard Johnson Grand Plaza Hotel), Ion Toma (Inter­continental), Marilena Pîrvu (Grand Hotel Continental), Kovacs Attila Gellert (Festival 39), Nicolae Lică (JW Marriott Bucharest Grand Hotel) şi David Contant (Hotel Crowne Plaza).
Dintre acestia, chef-ul francez, David Contant a fost desemnat Bucatarul de Aur 2009. El a ramas in familia Bucatarul de Aur, fiind mai tarziu desemnat in juriul competitiei, si inmanand trofeul castigatorilor urmatoarelor editii, Orlando Zaharia, in 2010 si Eugen Grosu, in 2011.

Revenim la intrebarea de inceput, pentru ca, pentru cei care cunosc valoarea acestui concurs, deznodamantul ei este un interes crescand in perioada de iarna. Deci, cine ii va calca pe urme lui David Contant, in 2012?

Va invitam sa urmariti alaturi de noi, Bucatarul de Aur in 2012. Semifinala competitiei se va desfasura pe 4 decembrie, iar finala si festivitatea de premiere, pe data de 18 decembrie.

Mihai Soare




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu