In sfarsit, am
aflat detalii interesante despre meniul cu care domnul David Contant va asteapta
in promotia Micul Paris, la restaurantul The Gang:
Cocoşul, este
cunoscut ca desteptatorul principal al patriei lui David Contant. Oare sa fie o
coincidenta faptul ca vom canta in curand Desteapta-te
romane de 1 Decembrie? In orice caz, este un simbol foarte puternic, al
unei atitudini demne si perseverente, dar si al lumii rurale si al aerului
proaspat al zorilor.
Toate ingredientele
folosite, sunt produse naturale, cumparate de la producatorii locali. David
Contant imi spune ca aceasta contribuie foarte mult la rezultatul final, atat
la aspect, cat si la gust.
Incepe prepararea
meniului.
Supa-crema de legume de gradina, este preparata prin pasarea
legumelor fierte, impreuna cu smantana de gatit. Dupa obtinerea cremei, se adauga fiecarei
portii in parte, cateva ingrediente, dupa gust si experienta: sare, piper alb,
ulei de masline si iar smantana. Cu acestea se potriveste cu grija consistenta
si gustul catifelat ale cremei. Se paseaza pentru o omogenizare completa.
Crema este servita
in ceasca de cappuccino, desupra asezandu-i-se o lingura de spuma de lapte.
Starter-ul, atrage interesul prin pretiozitatea unui borcanas
cu capac, dar si prin contrastul dintre mecanismul de inchidere al acestuia si
aspectul cremos al continutului: spanac oparit si sotat in unt. Aproape de
sfarsitul sotarii, se adauga o lingura de smantana. Se aseaza spanacul cu grija
in recipientul pretios, un strat de smantana, iar deasupra oul moale de tara. Avand
in fata ochilor acest ou, cu interior portocaliu, nu pot sa cred ca ceea ce
mancam in fiecare zi se numeste tot ou. Acesta nu vine de la fabrica de oua, ci din piata. Deasupra,
o lingura de spuma de lapte, care acum acopera partial galbenusul. Ca decor,
spuma de lapte, clorofila, si alte bucati de legume.
Alaturi de borcanasul
de epoca, cateva bucati de nouillettes,
care sunt baghete de paine prajita pe plita. In pofida numelui, cei care au
bunici cu plita, isi amintesc de painea cu ulei frecata cu usturoi, intr-un mod
foarte romanesc. Si pentru nepotii francezi, nouillette trezeste aceleasi amintiri. Nici David Contant, judecand
dupa pasiunea cu care creeaza, nu face exceptie.
Pentru Felul Principal, se dezoseaza partea
superioara a unei pulpe de pui, iar spatiul creat, se umple cu o farsa de carne
de pui, oua si smantana grasa. Se impaturesc si se infasoara in folie de
plastic si se fierb in aburi.
Se serveste cu
garnitura de piure de cartofi, preparat cu smantana grasa, piper alb si sare;
si cu sos de plante aromatice (sauce aux
herbs).
La final, va
astepta un Desert preparat din
ionatan rosu de Voinesti, caramelizat si inabusit in suc natural de mere de
Voinesti. Compozitia rezultata, se pune in micul borcan cu capac. Si in acest
caz, pretiozitatea simpla a recipietului da valoare estetica preparatului. Se
pune un strat de smantana, si se presara deasupra, nuci crocante, care balanseaza
foarte bine smantana si compozitia moale a marului caramelizat.
Prepararea
acestor feluri de mancare, baletul echipei David Contant, mirosurile si
atmosfera bucatariei te duc in timpuri in care astfel de rasfaturi sunt
naturale, firesti, cotidiene.
Acest meniu, este
disponibil la pretul de 45 de lei, la restaurantul The Gang, din Calea
Floreasca 111-113.
Mihai Soare
Mihai Soare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu