joi, 15 noiembrie 2012

Menu Cocoş


In sfarsit, am aflat detalii interesante despre meniul cu care domnul David Contant va asteapta in promotia Micul Paris, la restaurantul The Gang:

Cocoşul, este cunoscut ca desteptatorul principal al patriei lui David Contant. Oare sa fie o coincidenta faptul ca vom canta in curand Desteapta-te romane de 1 Decembrie? In orice caz, este un simbol foarte puternic, al unei atitudini demne si perseverente, dar si al lumii rurale si al aerului proaspat al zorilor.
Toate ingredientele folosite, sunt produse naturale, cumparate de la producatorii locali. David Contant imi spune ca aceasta contribuie foarte mult la rezultatul final, atat la aspect, cat si la gust.
 
Incepe prepararea meniului.
Supa-crema de legume de gradina, este preparata prin pasarea legumelor fierte, impreuna cu smantana de gatit.  Dupa obtinerea cremei, se adauga fiecarei portii in parte, cateva ingrediente, dupa gust si experienta: sare, piper alb, ulei de masline si iar smantana. Cu acestea se potriveste cu grija consistenta si gustul catifelat ale cremei. Se paseaza pentru o omogenizare completa.
Crema este servita in ceasca de cappuccino, desupra asezandu-i-se o lingura de spuma de lapte.

Starter-ul, atrage interesul prin pretiozitatea unui borcanas cu capac, dar si prin contrastul dintre mecanismul de inchidere al acestuia si aspectul cremos al continutului: spanac oparit si sotat in unt. Aproape de sfarsitul sotarii, se adauga o lingura de smantana. Se aseaza spanacul cu grija in recipientul pretios, un strat de smantana, iar deasupra oul moale de tara. Avand in fata ochilor acest ou, cu interior portocaliu, nu pot sa cred ca ceea ce mancam in fiecare zi se numeste tot ou. Acesta nu vine de la fabrica de oua, ci din piata. Deasupra, o lingura de spuma de lapte, care acum acopera partial galbenusul. Ca decor, spuma de lapte, clorofila, si alte bucati de legume.
Alaturi de borcanasul de epoca, cateva bucati de nouillettes, care sunt baghete de paine prajita pe plita. In pofida numelui, cei care au bunici cu plita, isi amintesc de painea cu ulei frecata cu usturoi, intr-un mod foarte romanesc. Si pentru nepotii francezi, nouillette trezeste aceleasi amintiri. Nici David Contant, judecand dupa pasiunea cu care creeaza, nu face exceptie.

Pentru Felul Principal, se dezoseaza partea superioara a unei pulpe de pui, iar spatiul creat, se umple cu o farsa de carne de pui, oua si smantana grasa. Se impaturesc si se infasoara in folie de plastic si se fierb in aburi.
Se serveste cu garnitura de piure de cartofi, preparat cu smantana grasa, piper alb si sare; si cu sos de plante aromatice (sauce aux herbs).

La final, va astepta un Desert preparat din ionatan rosu de Voinesti, caramelizat si inabusit in suc natural de mere de Voinesti. Compozitia rezultata, se pune in micul borcan cu capac. Si in acest caz, pretiozitatea simpla a recipietului da valoare estetica preparatului. Se pune un strat de smantana, si se presara deasupra, nuci crocante, care balanseaza foarte bine smantana si compozitia moale a marului caramelizat.

Prepararea acestor feluri de mancare, baletul echipei David Contant, mirosurile si atmosfera bucatariei te duc in timpuri in care astfel de rasfaturi sunt naturale, firesti, cotidiene.
Acest meniu, este disponibil la pretul de 45 de lei, la restaurantul The Gang, din Calea Floreasca 111-113.

Mihai Soare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu